Δραστηριότητες

Δηλώσεις συμμετοχής στην Πολιτιστική δράση «Κύκλος Λογοτεχνίας και Ανάγνωσης.»

Οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πολιτιστική δράση «Κύκλος Λογοτεχνίας και Ανάγνωσης» θα πρέπει μέχρι και την Δευτέρα 22/1/2024 να προσκομίσουν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Ψηφιακά μέσω gov.gr και αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (εναλλακτικά τυπώνεται και ο μαθητής το φέρνει στο σχολείο)
2. Με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής σας από ΚΕΠ (ο μαθητής φέρνει στο σχολείο το παρόν έντυπο βεβαιωμένο από το ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής του γονέα/κηδεμόνα)
3. Με φυσική παρουσία στο σχολείο (ο κηδεμόνας προσκομίζει το παρόν έντυπο υπογεγραμμένο και συμπληρωμένο)
Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη (από την Τρίτη 23/1/2024 -πρώτη ενημερωτική συνάντηση για τους στόχους, την διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής) μετά το πέρας των μαθημάτων (14:10 – 15:45), στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου.

Υπεύθυνη δήλωση

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Πραγματοποίηση διαδικτυακής ενημέρωσης για γονείς στις 16/01/2024 και ώρα 18:00

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί διαδικτυακή ενημέρωση για γονείς μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams την Τρίτη 16/01/2024 και ώρα 18:00. Σημειώνεται ότι η παρουσίαση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο από τα γραφεία της Υπηρεσίας και στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις. Ο σύνδεσμος παρακολούθησης είναι ο εξής (μέσω Microsoft Teams meeting):

Σύνδεσμος Microsoft Teams

Meeting ID: 360 713 540 694
Passcode: e3FQhg

Η θεματολογία της τηλεδιάσκεψης αφορά τα κάτωθι:

  • την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
  • τις παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
  • τον διαδικτυακό σεξουαλικό εξαναγκασμό και εκβιασμό (sextortion)
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying),
  • τα διαδικτυακά παιχνίδια και τον εθισμό,
  • διαδικτυακές απάτες και τρόποι προστασίας

Πριν την πραγματοποίηση της ενημέρωσης, κρίνεται σκόπιμο να διαβάσετε τα παρακάτω ενημερωτικά φυλλάδια της Υπηρεσίας που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο:

Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο

Ανήλικοι στο Διαδίκτυο

Επίσης, μετά την παρακολούθηση της διαδικτυακής ενημέρωσης παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την φόρμα εντυπώσεων https://forms.office.com/e/aE0j1vCJq1

 

Ενημερωτική δράση σε συνεργασία με το Europe Direct-ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής (σχ.ετ.2023-24)

Σας ενημερώνουμε ότι το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) θα διεξάγει ενημερωτική δράση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με θέμα τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την παρουσίαση θα κανει ο κ. Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ανάλυση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 (3η και 4η διδακτική ώρα) και αφορά τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Επισυνάπτεται επιστολή του Europe Direct όπου αναγράφονται πληροφορίες για τη δράση και για τους όρους χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που συμφωνούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη δράση παρακαλούνται να αποστείλουν τις δύο (2) υπεύθυνες δηλώσεις που ακολουθούν έως τις 12 Ιανουαρίου στη 13.00 το αργότερο με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • ψηφιακά μέσω του gov.gr και να αποσταλούν στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (να αναφέρεται οπωσδήποτε στο θέμα του email Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας και Τμήμα) (οδηγίες έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης)
  • ψηφιακά μέσω του gov.gr και να προσκομιστούν εκτυπωμένες από τον/την μαθητή/μαθήτρια (οδηγίες έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης)
  • με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ και να προσκομιστούν από τον/την μαθητή/μαθήτρια
  • να προσκομιστούν από τον ίδιο τον γονέα/κηδεμόνα αυτοπροσώπως.

 

Υπεύθυνη Δήλωση Γονικής Συναίνεσης_22_01

Υπεύθυνη δήλωση γονέων για οπτικοακουστικό υλικό_22_01 (αποστέλλεται μόνο αν συμφωνείτε)

Επιστολή του Europe Direct όπου αναγράφονται πληροφορίες για τη δράση και για τους όρους χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού

 

Πρόγραμμα Erasmus+

Το Σάββατο 2/4/2022 το σχολείο θα αναχωρήσει με πρόγραμμα Erasmus+ για την Πολωνία και θα επιστρέψει την Τετάρτη 13/4/2022. Ο τίτλος του προγράμματος είναι "Οι μαθητές ως πρεσβευτές για το πράσινο μέλλον - ανταλλαγή με έμφαση στο περιβάλλον".

Οι μαθητές μας θα προβάλουν στους μαθητές του Πολωνικού σχολείου τις ακόλουθες παρουσιάσεις προκειμένου να τους ενημερώσουν για τον Πολιτισμό της Ελλάδας.

Παρουσίαση 1

Παρουσίαση 2

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος της εφημερίδας του σχολείου μας

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος της εφημερίδας του σχολείου μας. Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε. 

 

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Σχολικοί αγώνες αντιπτέρισης