Επίσκεψη της Γ' τάξης στη Βουλή

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου πρόκειται να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Η μετακίνηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν.
Συνολικό κόστος μετακίνησης = 3 ευρώ ανά μαθητή/τρια
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που συμφωνούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να αποστείλουν την υπεύθυνη δήλωση από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου στις 13.30 το αργότερο:
• ψηφιακά μέσω του gov.gr και να αποσταλούν στο email του σχολείου ή να προσκομιστούν εκτυπωμένες από τον/την μαθητή/μαθήτρια (οδηγίες έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης)
• με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ και να προσκομιστούν από τον/την μαθητή/μαθήτρια
• να προσκομιστούν από τον ίδιο τον γονέα/κηδεμόνα αυτοπροσώπως.
Στην υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψουν οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής:
"Ο/Η .................................................................................. γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητ.....................................................................................................του τμήματος .......... δηλώνω υπεύθυνα ότι συμφωνώ / δεν συμφωνώ (κυκλώστε αυτό που επιθυμείτε) να συμμετάσχει στις 05 Δεκεμβρίου 2023 σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων".

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης: Η Αλίκη στην εικονική πραγματικότητα

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές της Α' και Β'  Γυμνασίου πρόκειται να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Η Αλίκη στην Εικονική Πραγματικότητα" από την ομάδα του Πολύτεχνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Συνολικό κόστος= 5 ευρώ ανά μαθητή/τρια

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που συμφωνούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση παρακαλούνται να αποστείλουν το αργότερο έως τις 18 Οκτωβρίου θετική υπεύθυνη δήλωση ενώ όσοι δεν συμφωνούν αρνητική υπεύθυνη δήλωση με έναν από τους εξής τρόπους:

  • ψηφιακά μέσω του gov.gr και να αποσταλούν στο email του σχολείου ή να προσκομιστούν εκτυπωμένες από τον/την μαθητή/μαθήτρια (οδηγίες έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης)
  • με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ και να προσκομιστούν από τον/την μαθητή/μαθήτρια
  • να προσκομιστούν από τον ίδιο τον γονεα/κηδεμόνα αυτοπροσώπως από 13:30 έως 14:30.

Στην υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψουν οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής:

«Ο/Η.................................................................................. γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητ..................................................................................................... του τμήματος .......... δηλώνω υπεύθυνα ότι συμφωνώ / δεν συμφωνώ να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση "Η Αλίκη στην Εικονική Πραγματικότητα" από την ομάδα του Πολύτεχνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Υπεύθυνη δήλωση (αρχείο doc)

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Τη Δευτέρα 06 Μαρτίου το Γ1 τμήμα του σχολείου μας, συμμετείχε στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων "Σήκω Ψυχή μου"! Εικόνες και Μουσικές των προσφύγων του '22. Στόχος του βιωματικού αυτού προγράμματος ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με μνήμες και βιώματα όσων έζησαν τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και των οικογενειών τους καθώς και οι προκαταλήψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι πρόσφυγες στη χώρα υποδοχής μέσα από μουσικές και ακούσματα της Μ.Ασίας και του ρεμπέτικου τραγουδιού. Φωτογραφίες.

Πρόγραμμα "Real Life Stories" για την Γ’ Γυμνασίου από το Χαμόγελο του Παιδιού

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στο χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί δίωρο πρόγραμμα «Real Life Stories» στην Γ’ τάξη με θέμα «Κακοποίηση - Παραμέληση Ανηλίκων», από το Χαμόγελο του Παιδιού. Το πρόγραμμα υλοποιείται από ψυχολόγο του Οργανισμού και παρέχεται δωρεάν.

Γενικός σκοπός του Προγράμματος είναι, μέσα από τη διάδραση με την εισηγήτρια, η θεωρητική παρουσίαση και ανάλυση της θεματικής ενότητας. Μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα οι μαθητές / μαθήτριες αναμένεται:

• να μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους

• να μπορούν να προστατεύονται άμεσα

• να είναι σε θέση να αντιληφθούν τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού που βιώνει τη δυσκολία

• να αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ να συμμετάσχει το παιδί σας στην δράση, παρακαλούμε να το δηλώσετε γραπτά στην υπεύθυνη δήλωση που έχει μοιραστεί στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και να επιστραφεί μέχρι και την Τρίτη 28/2/2023.

Βραχεία Παρέμβαση για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία «Βήματα Ζωής».

Ακολουθεί επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών

Αγαπητοί γονείς,

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) (www.elepap.gr ) θα υλοποιήσει το διάστημα από τον Νοέμβριο 2021 μέχρι την λήξη της σχολικής χρόνιας την δράση, «Βραχεία Παρέμβαση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ένταξη και Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία». Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία από το 1937. Την τελευταία δεκαετία, έχει εντάξει στα προγράμματα ολιστικής παρέμβασης της αναπηρίας, προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών στα σχολεία.

Ενημερωθείτε για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) στους ακόλουθους ιστότοπους: www.elepap.gr (ΕΛΕΠΑΠ)

Επικοινωνία: 2107228360 /2107216140 , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο στόχος της δράσης μας είναι ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα δικαιώματα τους, την διαφορετικότητα, την αναπηρία και την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στα σχολεία και στην κοινότητα.

Η δράση του 2022 - 2023 έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αριθ. Πρωτ. 41/28-7-2022 , επισυνάπτεται) και θα υλοποιηθεί κατά τόπους με τη συνεργασία των έξι Παραρτημάτων της ΕΛΕΠΑΠ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χάνια, Βόλο και Αγρίνιο).

Με τη συνεργασία της διοίκησης του σχολείου, θα υλοποιείται η δράση και στη συνεχεία οι μαθητές θα συμπληρώσουν μέσα στην τάξη ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι εμπιστευτικά, ενώ τα αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα παρουσιαστούν σε στατιστική μορφή για το σύνολο της χώρας και όχι σε επίπεδο νομού, πόλης, δήμου, σχολείου ή κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Η δράση θα προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά να σας κατανοήσουν τους όρους της διαφορετικότητας, αναπηρίας και της ενσωμάτωσης.

Ελπίζουμε ότι κατανοείτε την συμβολή της δράσης αυτής στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών στη χώρα μας και ότι δεν έχετε αντίρρηση να συμμετάσχει το παιδί σας σε αυτήν. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ να συμμετάσχει το παιδί σας στην δράση, παρακαλούμε να το δηλώσετε γραπτά υπογράφοντας στο κάτω μέρος της επιστολής αυτής και επιστρέφοντας την επιστολή αυτή στη διοίκηση του σχολείου.

 

Το αναφερόμενο έντυπο δήλωσης αντίρρησης έχει μοιραστεί στους μαθητές του σχολείου μας.