Αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Από τη Δευτέρα 5/11/2018 ισχύει τροποποιημένο ωρολόγιο πρόγραμμα. Για να το δείτε ακολουθήστε τους συνδέσμους "Το σχολείο μας" - "Πρόγραμμα μαθημάτων"


Εκτάκτως την Πέμπτη 15-11-18 Τα τμήματα Α4, Β5, Γ1, Γ3 θα σχολάσουν με τη λήξη της 5ης ώρας (12:35).Μέτρηση χρόνου - Η ακρίβεια (Α' τάξη, Φύλλο εργασίας 2)

Ο παρακάτω σύνδεσμος θα σου δώσει τη δυνατότητα να μελετήσεις ένα ψηφιακό χρονόμετρο. Η χρονομέτρηση μπορεί να γίνει με ακρίβεια: α) δευτερολέπτου, β) δέκατου του δευτερολέπτου, γ) εκτοστού του δευτερολέπτου ή δ) χιλιοστού του δευτερολέπτου.
http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6202

Προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6166

 

Μέτρηση μήκους - Η μέση τιμή (Α' τάξη, Φύλλο εργασίας 1)

Η μέτρηση του μήκους με laser είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη μέθοδος. Απαιτείται μια συσκευή σαν αυτή που υπάρχει στη φωτογραφία του βιβλίου σου (βλέπε φύλλο εργασίας 1, δραστηριότητα ε). Μελέτησε πώς λειτουργεί με την παρακάτω εφαρμογή:
http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6201

Προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6167

Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία ? Η Θερμική Ισορροπία (Α' τάξη - Φ.Ε. 5)

Φύλλο Εργασίας 5

Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία ? Η Θερμική Ισορροπία

Με αυτό το φύλλο εργασίας σχετίζεται το παράρτημα του βιβλίου «Ο μικρόΚοσμος συγκροτεί και εξηγεί το ΜακρόΚοσμο». Μπορείς να αποκτήσεις μια εικόνα του μικρόκοσμου μέσα από την προσομοίωση που θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο. Χρησιμοποίησε το νερό σαν αρχικό υλικό. Πρόσεξε γιατί η θερμοκρασία δεν είναι σε βαθμούς Κελσίου αλλά σε Κέλβιν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσεις τον αριθμό 273, από τη θερμοκρασία που αναγράφεται , για να βρεις την αντίστοιχη σε βαθμούς Κελσίου.

http://phet.colorado.edu/el/simulation/states-of-matter-basics