Επίσκεψη στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδος

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Τρίτη 23/4/2023 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας στα πλαίσια της συνεργασίας μέσω των ηλεκτρονικών εφημερίδων των σχολείων μας, με 10 μαθητές από την ομάδα της εφημερίδας μας.

Ξεκινήσαμε πολύ πρωί με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή φτάσαμε μετά από περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας.

Η πρώτη μας γνωριμία με την πόλη και το μοναδικό παλιρροϊκό φαινόμενο, έγινε με την λεπτομερή και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που μας έκανε ο μελετητής και συγγραφέας κ. Χαράλαμπος Σφέτσας. Αφού ενημερωθήκαμε για τα “τρελά νερά”, είχαμε τη σπάνια τύχη να παρακολουθήσουμε και τις τρεις φάσεις του φαινομένου, την κίνηση των νερών προς τον βορρά, σταματημένα και προς το νότο, γεγονός που μας εντυπωσίασε σημαντικά.

Κατόπιν περιδιαβήκαμε τον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης σε μια πολύ όμορφη και ρομαντική βόλτα. Στο τέλος του πεζόδρομου υπάρχει το λεγόμενο “Κόκκινο Σπίτι”, ένα νεοκλασικό οίκημα, αξιοθέατο της πόλης, που λειτουργεί ως Εστία Γνώσης της Χαλκίδας. Δυστυχώς ήταν σε φάση ανακαίνισης, με σκαλωσιές και χώματα, έτσι δεν μπορέσαμε να το επισκεφτούμε.

Στη συνέχεια, φτάσαμε στο γυμνάσιο, όπου οι καθηγήτριες, ο Διευθυντής κι οι μαθητές μας υποδέχθηκαν πολύ εγκάρδια, μας καλωσόρισαν και μας ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου τους.

Μάθαμε για τους ομίλους, τις λέσχες, τις δραστηριότητες που γίνονται εντός κι εκτός της σχολικής μονάδας κι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πρόβα της χορωδίας- ορχήστρας των μαθητών, υπό την επίβλεψη και διεύθυνση των καθηγητριών της Μουσικής. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Μας είχαν ετοιμάσει κεράσματα με κουλουράκια, γλυκά κι αναψυκτικά και μας έδειξαν διάφορα έργα που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές.

Παρόλο που όλοι μας περνούσαμε πολύ όμορφα, δυστυχώς είχε έρθει η ώρα να φύγουμε. Αποχαιρετιστήκαμε θερμά, τους ευχαριστήσαμε κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας με μια πρόσκληση να μας επισκεφτούν στην Αθήνα.

Στην επιστροφή μας πάλι με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις κι εντυπώσεις για όλα τα όμορφα και πρωτόγνωρα πράγματα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε.

Φτάνοντας στα Σεπόλια αποχαιρετιστήκαμε γεμάτοι από τις εμπειρίες μιας ξεχωριστής και πολύ γεμάτης μέρας.

.